Мариновані огірочки в поєднанні з ніжною свининою, надають пікантний смак цього нескладного страви.
Інгредієнти
картопля – 1 кг | |
м’ясо – 700 г підійде свинина, яловичина, баранина, конина | |
мариновані огірки – 300 г можна солоні огірки | |
томатна паста – 3-4 ст. л. | |
рослинне масло – 3 ст. л. | |
зелень – 1 пучок | |
лавровий лист – 1-2 шт. | |
сіль, перець, спеції – за смаком |
Азу – національне блюдо татар. Готується воно, як правило, з яловичини, іноді головним інгредієнтом виступає баранина або конина. Але як часто буває з блюдом, поширившись по всьому світу, воно може зазнати безліч модернізацій. Одна з таких варіацій – азу з свинини.
Безпосередня рецептура страви досить проста. Смак буде залежати від доданих спецій і ще від одного моменту. Традиційно для азу картопля обсмажується окремо. Це робиться для того, щоб він не ввібрав в себе кислоту від огірків. Особисто я віддаю перевагу діяти інакше, і картопля додавати прямо до решти інгредієнтів. В цьому випадку смак кінцевого страви набуває невелику кислинку.
Покроковий рецепт
Чистимо картоплю. Нарізаємо його на однакові довільного розміру шматочки. Залишаємо його поки в холодній воді (щоб виділився зайвий крохмаль, і надалі картопля по максимуму зберіг свою форму).
Нарізаємо цибулю, огірочки і м’ясо.
Обсмажуємо цибулю і м’ясо на сковороді на рослинному маслі. Додаємо мариновані огірочки. Солимо. Обсмажуємо блюдо 10 хвилин.
На цьому етапі я додаю картоплю. Але ви можете обсмажити його в окремій ємності до утворення скоринки. І тільки після цього змішати з іншими продуктами. Пам’ятайте, що азу готується методом обсмажування, а не гасіння. Картопля з м’ясом виходять чудовими.
Коли всі складові вже практично готові, додайте лаврові листочки, спеції і томатну пасту. Віддаю перевагу використовувати домашню пасту з перетертих помідорів. Ви можете скористатися консервованої, тоді азу придбає красивий червоний відтінок. Останній штрих – зелень. Наше азу з свинини з картоплею готово! Приємного апетиту!