Білоруський (драний) блін

Білоруський (драний) блін – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт простий і легкий у приготуванні. Для цього великого драника нам знадобиться 4-6 середніх картоплі (залежить від розміру вашої сковороди і бажаної товщини), сковорода і рослинне масло.

1-Картопля очистити і добре вимити.

2-Натерти на середню тертку картоплю, вичавити з нього зайвий сік і акуратно злити його. Додати сіль, за смаком спеції (я обходжуся тільки сіллю)

3-Розігріваємо сковороду на середньому вогні, додаємо масло.

4-Викладаємо наш натертий на тертку картоплю, розподіляємо його по всій сковороді, робимо з вмісту “млинець”. Накриваємо кришкою і чекаємо 5-7 хвилин, періодично поглядаючи поки наша нижня частина млинця не покриється золотистою скоринкою.

5-Перевертаємо і чекаємо приблизно стільки ж.

Блюдо викладаємо на тарілку. Готове до вживання. Їсти можна помазавши вершковим маслом або сметаною, ще варіант просто з молоком.

Покроковий рецепт