Буженина в яблучному соусі з гірчицею, медом і спеціями – прекрасний варіант страви, яке не соромно подати на святковий стіл.

Інгредієнти
| м’якоть свинини – 1 кг | |
| яблуко – 1-2 шт. | |
| гірчиця – 1 ст. л. | |
| мед – 1 ст. л. | |
| часник – 3-4 зубчики | |
| оцет для маринування – 2 ст. л. | |
| лавровий лист – 2 шт. | |
| перець духмяний горошком – 3-4 шт. |
Шинка – один із традиційних способів приготування м’яса. Це поширений рецепт в кухні слов’янських народів. Буженину часто подають на святковий стіл, але також широко вона використовується і в повсякденному меню. Для буженини використовується м’якоть з тазоберденной частини свині або барана. Продукт запікається великим шматком. Попередньо його шпигують часником і натирають спеціями, маринують в спеціальних складах. Завдяки такій обробці м’ясо виходить дуже смачним і ароматним. Кожна господиня має під рукою свій власний рецепт підготовки та запікання буженини. Буженина в яблучному соусі – не зовсім традиційний рецепт, але завдяки такій добавці м’ясо (так і соус до нього) виходить неймовірно смачним.
Покроковий рецепт

Для того, щоб м’ясо стало м’яким і ароматним, нашпиговываем його часником і укладаємо в воду, в яку доданий оцет, перець і лавровий лист. На 2-3 літри води беремо 2 ст. л оцту.
М’ясо залишаємо маринуватися на 1-3 години. Якщо є час, можна залишити його в холодильнику на ніч.

Потім натираємо на тертці очищене яблуко. Використовуємо дрібну тертку

У миску до натертому яблуку додаємо гірчицю і мед.

Змащуємо м’ясо цією заправкою і викладаємо у форму для запікання.

Запікаємо при температурі 220 градусів 1,5 години.
Таке м’ясо можна подавати на стіл як в гарячому, так і в холодному вигляді.
