Домашні пельмені

Домашні пельмені – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

М’ясо разом з цибулею, часником змолоти на м’ясорубці, посолити, приправити, добре вимішати. Для тіста борошно вищого сорту просеем через сито. У молоко додати сіль, соду, гашену оцтом. Для тіста для пельменів і вареників добре брати кисле молоко. Якщо молока недостатньо, можна взяти його навпіл з водою. Додамо в тісто одне яйце. Замісимо тісто такої консистенції, щоб його можна було легко розгортати. При необхідності додамо борошно на подсып.

Від тесту будемо брати невеликі шматочки, такі, щоб їх можна було розкачати в пласт, площею, достатньою для того, щоб накрити їм пельменницю. Пельменницю злегка присипати борошном, щоб пласт не прилипав.

В отвори покладемо фарш.

Розкотимо ще один пласт, накриємо їм пласт з фаршем і розкотимо каталкою.

Сильним рухом виб’ємо пельмені з пельменницы.

Підсолену воду закип’ятимо, закинем до неї пельмені. Помішуючи, поваримо їх 15 хвилин в киплячій воді. Гарячими викладемо на тарілку, додамо олії. Вживаємо з оцтом, гірчицею, хріном, соусом – кому як подобається. Приємного апетиту!