Домашні пельмені

Домашні пельмені – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Хто спробував пельмені раз, назавжди стане любителем цієї страви. Це справедливо для людей будь-якої нації, які проживають у будь-якому куточку нашої планети, адже аналоги виробів з тіста з начинкою є в кухнях різних народностей. На жаль, останнім часом покупні пельмені залишають бажати кращого, тому домашні господині вважають за краще самі готувати цю страву. Хороші магазинні пельмені досить дороги, але і ціна не є гарантією якості. Тому, якщо ви хочете порадувати своїх близьких пельменями з якісним фаршем, загорнутим в ніжне тісто, є стимул освоїти виготовлення домашніх пельменів.

Для пельменів нам знадобиться дві складових: фарш і тісто. Фарш краще всього робити з нежирної свинини. Якщо в наявності є яловичина або куряче філе, потрібно додати сала, щоб фарш був соковитим. Для смаку потрібно додати цибулю, часник, перець, приправи. Кількість цих інгредієнтів може бути різним в залежності від особистих уподобань. Розміри теж можна робити на свій розсуд. Я люблю ліпити маленькі пельмені, хоча возитися з ними, звичайно, набагато довше. Але всій родині, особливо діткам це на радість!

Покроковий рецепт