Домашній пиріг з начинкою з овочів і мяса

Домашній пиріг з начинкою з овочів і мяса – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготувати домашнє листкове тісто.
У великій мисці змішати разом одну чашку просіяного борошна, 2 столові ложки цукру і 1 ч. ложки солі. У центрі зробити поглиблення, у вигляді колодязя, покласти в нього рубане холодне масло і 2 столові ложки крижаної води. Все перемішати. Потім Додати 1 чайну ложку розпушувача, борошно (просіяне), замісити тісто руками. За необхідності, якщо тісто виходить дуже круте, додати ще 1-2 столових ложок води. Готове тісто загорнути в харчову плівку або перекласти в контейнер (щоб не обвітрилося) і прибрати на 20 хвилин у холодильник. Розігріти духовку до 375F (190 градусів Цельсія).

По закінченні часу дістати тісто. Посипати робочу поверхню борошном. Розрізати тісто навпіл, одну частину прибрати в холодильник. Другу частину, посипавши борошном, розкачати, скласти навпіл, розкачати ще, знову скласти, повторювати процес кілька разів, щоб тісто вийшло листкове. Потім тісто розкачати в круглий пласт, викласти тісто у вогнетривку форму для випічки. На тесті зробити проколи вилкою, щоб воно при випічці не вздувалось, покласти пекарську папір, потім вантаж з керамічних кульок. Випікати до золотистого кольору (близько 15 хвилин). При випічці основи форму з тістом накрити пекарської папером.

Підготувати начинку.
У велику миску додати 1 склянку соусу, 1/2 склянки кукурудзи, 1/2 склянки гороху, стільки ж моркви і 3/4 склянки нарізаного вареного м’яса індички (можна і курки). Все перемішати і заправити за смаком сіллю і чорним меленим перцем.

Дістати другу частину тіста розкачати у вигляді невеликого кола (розміром з форму). На испекшийся корж (вже без паперу і керамічних кульок) викласти раніше приготовлену начинку, накрити розкатаним сирим тестом, обрізати зайве тісто, краю обжати. Верх змастити жовтком, розведеним з водою або молоком. Зверху зробити кілька проколів ножем, для виходу повітря.

Випікати пиріг 35 хвилин в розігрітій духовці при температурі 180 градусів Цельсія або до золотисто-коричневого кольору верхнього коржа. Дати пирогу з листкового тіста охолонути протягом 5-10 хвилин, потім приступати до нарізки. Приємного апетиту!

Випікати пиріг 35 хвилин в розігрітій духовці при температурі 180 градусів Цельсія або до золотисто-коричневого кольору верхнього коржа. Дати пирогу з листкового тіста охолонути протягом 5-10 хвилин, потім приступати до нарізки.
Приємного апетиту!