Домашня шинка з куркою

Домашня шинка з куркою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Простий рецепт смачної домашньої ковбаски. Сміливо додавайте будь-які приправи, вони додадуть страві свій неповторний аромат.

Інгредієнти

Курячі стегенця – 2 шт
Майонез – 2 ст. л
Часник – 2 зуб
Сіль – за смаком
паприка – 1 ч. л
куркума – за смаком
суха гірчиця – за смаком
чорний мелений перець – за смаком
желатин – 2 г
цукор – 1 щіпка
приправа Ролтон – за смаком

Як приготувати Домашня шинка з куркою

В одній із старих газет знайшла дивовижний рецепт домашньої курячої шинки. Спробувала приготувати і вийшла чудова закуска для сніданку. Дуже просто готується, під силу навіть початківцям господиня. Ковбаска виходить ароматна і ніжна на смак. Із задоволенням хочу поділитися цим рецептом з вами. Приготуйте і ваша сім’я пальчики оближе!

Покроковий рецепт

Заздалегідь підготуйте всі необхідні інгредієнти і приступайте до приготування. Крім продуктів для цього рецепта знадобляться харчова плівка, фольга.

Для курячої шинки краще всього підійдуть курячі стегенця. Їх можна використовувати прямо з шкіркою. М’ясо промийте і відокремити від кістки. Поріжте на дрібні шматочки.

Почистіть кілька зубчиків часнику і дуже дрібно покришіть ножем.

Візьміть поглиблену миску, щоб було зручно перемішувати інгредієнти. Покладіть в неї підготовлене куряче м’ясо, посоліть за смаком і додайте всі сухі компоненти. Суху гірчицю, куркуму, чорний мелений перчик і крихти часнику. Полийте майонезом, додайте розведений желатин, все ретельно перемішайте до однорідної маси. Притисніть плоскої тарілочкою і нехай трохи постоїть, щоб м’ясо ввібрало в себе аромат спецій.

Харчову плівку і фольгу поріжте на листи потрібного вам розміру. Спочатку сформовану ковбаску щільно загорніть в харчову плівку, а потім оберніть фольгою. Отримані брикети у вигляді ковбасок розкладіть на деко і поставте в заздалегідь розігріту до 180°С духовку і запікайте приблизно близько години. Коли шинка буде готова, зніміть з листа і поставте на ніч у холодильник.

Потім зніміть з ковбасок фольгу та плівку, порізати на тонкі шматочки і покладіть на тарілку.

Перед вживанням шинку можна розігріти в мікрохвильовій печі. Страва буде більш апетитним, соковитим і ароматним.

Домашня шинка підійде не тільки для сніданку та перекусу, це блюдо чудово підійде в якості холодної закуски для гостей. Дуже поживне і корисне. Особливо з курячого м’яса. Легко засвоюється організмом. Страву можна доповнити будь-яким салатом або свіжими овочами. Для любителів гостренького, додати аджику або інші гострі приправи. Готуйте на здоров’я всієї родини та пригощайте друзів!