Енчіладас — традиційне блюдо мексиканської кухні.
Інгредієнти
Коржі – 6 шт. (для енчіладас або буріто) | |
Куряче філе – 3 шт. | |
Зелений горошок – 100 г | |
Помідори – 4-5 шт. | |
Кетчуп – 3-5 ст. л. (гострого) | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Часник – 2-3 зубчики | |
Авокадо – 1 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Спеції – за смаком | |
Зелень – за смаком | |
Сир – 50 г | |
Рослинне масло – для смаження |
Енчіладас — традиційне блюдо мексиканської кухні. Начинка, загорнута рулетом в кукурудзяну корж, присипається рясно сиром, заливається соусом і запікається. У цьому рецепті начинка куряче філе з горошком. Сміливо беріть філе, а не грудку, м’ясо точно не буде сухим (перевірено), так як заливається рясно соусом з томатів.
Покроковий рецепт
Дрібно нарізати помідор, цибуля, часник, кріп.
Дрібними кубиками нарізати авокадо.
Натерти на крупній тертці сир. Відкласти в сторону.
Обсмажити на невеликому вогні на сковороді з високим бортиком цибулю з часником. Потім додати помідор і половину авокадо. Гасити. 5 хвилин. В 100 мл води (у великій гуртку) розчинити 3-5 ст. л. гострого кетчупу (я брала сацебелі від «балтімор»). Перемішати. І цю суміш вилити в сковороду з помідорами. Дати закипіти, згасити ще 5 хвилин. Вийшов соус.
Відварене куряче філе нарізати середніми кубиками. До м’яса додати зелений горошок, спеції, сіль і перемішати. Це буде начинка.
Розстелити корж. Викласти курячу суміш на край. Скачати все в рулет. Щоб горошок не висипався, постарайтеся по краях начинки покласти шматочки м’яса.
Тепер на дно жароміцної посуду вилити половину приготованого вище томатного соусу. Викласти на нього рулети швом вниз.
Зверху полити половиною соусу.
Присипати залишилися авокадо і зеленню.
Зверху посипати сиром. Закрити кришкою або загорнути верх фольгою.
Запікати рулети в розігрітій духовці при температурі 200 С 30 хвилин.
Приємного апетиту!