Фарширована гарбуз, запечена в духовці, з гречкою і мясом

Фарширована гарбуз, запечена в духовці, з гречкою і мясом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Гарбуз гарно промити. Зрізати верхівку, щоб вийшла кришка. Видалити насіння, дістати м’якоть, залишивши стінки завтовшки 1,5-3 см.

Натерти внутрішні стінки гарбуза рослинним маслом, часником, посолити, поперчити. Викласти шар гречки. Посолити її.

М’ясо (в моєму випадку свинину) нарізати дрібними кубиками (якщо великі, то попередньо обсмажити) і викласти шаром в гарбузі. Посолити.

Моркву почистити натерти на крупній тертці. Цибулю порізати кубиками і обсмажити разом з морквою на олії до золотистого кольору. Отриманою сумішшю наповнити гарбуз так, щоб до верху залишилося 5 см, так як гречка розбухне і “підійде” до верху. Налити 0,5 склянки води або бульйону. Гарбуз закрити кришкою, укласти на деко (він необхідний, оскільки гарбуз під час приготування пустить багато соку). Поставити в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 1,5-2 години (все залежить від сорту гарбуза, її розмірів і духовки).

Якщо гарбуз зверху почне підгоряти, накрийте її папером для випічки і продовжуйте готувати. Гарбуз дістати, зверху змастити рослинною олією (це дасть нам красиву скоринку), і поставити в духовку ще на 5 хвилин. Гарбуз можна подавати цілком. А можна вміст вийняти, а сам овоч порізати на шматочки і подавати з начинкою.