Отфилировать карпа. Надрізати шкірку вертикальними смужками, не дорізуючи філе до кінця. Таким чином, всі кістки в спинці риби під час запікання выжарятся і не будуть відчуватися під час їжі.
Натерти карпа перцем і сіллю.
Змішати лимонний сік з сіллю за смаком перцем і оливковою олією. Перемішати.
Нарізати цибулю на щільні кільця і покласти на фольгу. Полити приготовленої заправкою. Така цибульна подушка зробить філе коропа соковитим, воно не прилипне до фользі і зніметься з жаровні красивим шматочком.
Викласти поверх цибулі філе і полити рибу соусом. Відправити рибу в розігріту духовку. Запікати до рум’яності.
Смачна і ароматна рибка готова!
Короп приготовлений таким чином, виходить дуже ніжним, смачним і, найголовніше, без кісточок!
Викласти рибу на тарілку разом з кружальцями цибулі і – подавати!