Філе курки, запечена під соусом теріякі

Філе курки, запечена під соусом теріякі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

1. Перед приготуванням необхідно підготувати потрібну посуд та необхідні інгредієнти. Для цього курятину слід добре промити, просушити.

2. Пару курячих яєць слід розбити, змішати їх з підготовленою водою. Паралельно з цим береться борошно, змішується з усіма необхідними прянощами. І за таким алгоритмом потрібно обробити куряче філе: спочатку воно мачає в суміш з води і яєць, а потім обвалюється в борошні зі спеціями. Важливо не пропустити навіть самого крихітного п’ятачка. Суміш обволікає м’ясо повністю.

3. Сковороду з соняшниковою або оливковою олією слід попередньо розжарити. В міру її місткості викласти всю підготовлену курятину. Головною ознакою її готовності для наступного етапу стане золотава скоринка з усіх боків. Тільки тоді можна переходити до наступного способу приготування.

4. Як тільки буде обсмажена останній шматок курятини, все м’ясо слід перекласти в заздалегідь підготовлену вогнетривку форму. Духову шафу в цей час повинен прогріватися. Крім того, форму краще змастити соняшниковою олією (навіть після попередньої смаження курки!).

5. Готуємо заправку. В окремій каструлі між собою потрібно змішати коричневий цукровий пісок, оцет, всі необхідні прянощі, «Теріякі», воду і мед. Цю суміш необхідно ретельно перемішати, поставити на повільний вогонь і довести до кипіння.

6. Як тільки суміш закипить і піде бульбашками, залити її в форму з шматками курятини. Поставити в духовку і залишити там на чверть години. Подавати з овочевим рагу або відварним рисом.