Французька картопляна запіканка з кабачками – смачний гарнір на кожен день.
Інгредієнти
сирі курячі яйця великі – п’ять штук | |
очищені картопляні бульби – 1,2 кг | |
будь рослинна олія – за смаком | |
солодке масло вершкове розтоплене – 75 г | |
високосортний борошно пшеничне просеянная – половина склянки | |
кабачок – 1 штука | |
розмарин – 2 гілочки | |
часник – 2 зубчики |
Французька картопляна запіканка з кабачками – смачний гарнір на кожен день.
Покроковий рецепт
В злегка підсоленій питній воді відварити заздалегідь очищені картопляні бульби.
Поки картопля вариться, потрібно в окремому посуді збити курячі яйця за допомогою віночка або виделки. Додати до яєчної маси м’яке вершкове масло і продовжити процес збивання.
Змастити зсередини заздалегідь підготовлену форму маслом, потім викласти в неї яєчно-вершкову збиту масу, розподілити по вей поверхні.
Як тільки картопля звариться до напівготовності, потрібно нарізати всі бульби на тонкі кружечки. Обваляти кожну картопляну заготовку спочатку в борошняній паніровці, потім обмазати збитою яєчною масою, приготовленої з курячих яєць.
Взяти кабачок, нарізати так само, кружальцями (тієї ж товщини) і виконати ті ж маніпуляції, що і з картоплею.
Тепер розкласти все картопляні і кабачкові заготовки в паніровці на яєчно-вершковий шар.
Зверху присипати всі овочі рубаним часником і листочками розмарину.
Потім поставити форму з овочами в духовку і запікати до золотистого відтінку в духовій шафі при 180 градусах.