Ніжне, пікантне і вершкове страву – фрикасе.
Інгредієнти
Куряче філе – 350 гр. | |
Гриби – 200 гр. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Перець болгарський – 2 шт. | |
Сметана – 100 гр. | |
Вершкове масло – 50 гр. | |
Чебрець – 3 шт. | |
Орегано – 1 / 2 ч. л. | |
Сіль – 1 ч. л. за смаком | |
Перець – 5 гр. за смаком |
Фрікасе – старовинна страва родом з Франції. В буквальному перекладі воно означає вершкове рагу з курки і білого соусу за смаком. У фрікасе додають овочі, гриби, нарізаний картопля і зелень. Смак такого страви дуже ніжний – курка і грибочки насичуються ароматами і смаками сметани і вершкового масла, чебрець і базилік додають страві аромату і незвичайного пряного смаку. Всі компоненти страви відмінно поєднуються і створюють ароматний тандем грибочків, курки, цибулі, перцю і сметанного соусу. Таке блюдо легке і відмінно поєднується з картоплею. Лісові гриби в такому блюді набагато пахучіше і надають фрікасе особливий пікантний смак… Спробуйте різні поєднання фрікасе і знайдіть свій улюблений варіант цього французького рагу.
Покроковий рецепт
Підготувати інгредієнти для фрикасе. Вимити курячу грудинку, перець і гриби. Якщо використовуєте заморожені відварні лісові гриби, то їх відразу можна обсмажувати. Якщо ж сирі гриби – їх необхідно відварити до готовності. А ось печериці відварювати не потрібно.
Вимите куряче філе нарізати на великі слайсы або нарізати кубиком.
Розтопити на розжареній глибокій сковорідці шматочок масла.
Помістити шматочки курки в сковороду і обсмажують до рум’яного кольору.
Додати до курячої грудинці гілочки чебрецю, орегано і базилік.
Нарізати великими скибочками лісові гриби.
Нашаткувати півкільцями цибулину.
Я використовую заздалегідь відварені лісові гриби – білі і маслюки, в такому нагодою, варто відправити гриби відразу ж обсмажуватися до курячого філе. Томити гриби з куркою, поки не випарується зайва волога з грибів.
Нашаткувати кубиками перець і додати до страви тушкуватися. Перець можна додавати за бажанням, це додатковий компонент страви. Також можна замінити болгарський перець морквиною.
Залити страву сметаною або жирними вершками. Додати 100 мл води і тушкувати страву в сметані близько 10 хвилин. Якщо соус занадто багато, або ви використовуєте рідкі вершки – додайте до страви столову ложку борошна, яка затягне соус.
Подавати фрікасе до столу з картопляним порі, запеченою картоплею або овочевим гарніром. Приємного апетиту!