Габаджоу з свинини

Габаджоу зі свинини – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Габаджоу – китайське блюдо. Це ніжні шматочки м’яса в клярі, рясно политі кисло-солодким соусом. У складі страви також є шматочки овочів.

Інгредієнти

М’якоть свинини – 500 гр
Морква – 1 шт
Перець солодкий червоний – 1 шт
Часник – 1-2 зубчики
Крохмаль – 150 гр
Вода холодна – 1/2 склянки
Сіль – за смаком
Соєвий соус – 1 ч. л.
Томатна паста – 2 ст. л.
Оцет 70% – 1/4 ч. л.
Цукор – 3/4 ст. л.
Масло рослинне для смаження – 0,5-1 літр

Як приготувати Габаджоу з свинини

Для габаджоу краще вибирати нежирне м’ясо. Ідеально підійде філейна частина. Свинину можна замінити куркою. Якщо в кисло-солодкий соус додати шматочки консервованих ананасів, то страва вийде ще смачніше. Варіанти подачі на стіл: як самостійне блюдо або з гарніром, в якості якого краще використовувати рис.

Покроковий рецепт

Ріжемо м’ясо упоперек волокон на пластинки, ширина яких 0,7 див.

Відбиваємо кожен шматочок і трохи солимо.


Додаємо крохмаль і холодну воду, перемішуємо і залишаємо мінімум на годину.

Наливаємо масло в сковороду і розігріваємо. Викладаємо м’ясо по одному шматочку у киплячу олію і смажимо по 3-5 хвилин з кожного боку. Таким чином, обсмажуємо все м’ясо і прибираємо його в бік.



Починаємо готувати кисло-солодкий соус. Ріжемо овочі: морква – великою соломкою, перець – великими квадратиками, часник – кружальцями.

Обсмажуємо овочі на рослинному маслі на повільному вогні протягом 3-5 хвилин.





Додаємо сіль, цукор, томатну пасту, соєвий соус, оцет і воду, все добре перемішуємо.


У соус відправляємо обсмажене м’ясо, додаємо трохи крохмалю, якщо соус вийшов дуже рідкий. Перемішуємо, щоб кожен шматочок покрився соусом. Залишаємо на вогні ще 5 хвилин.

Блюдо готове. Подавати краще гарячим, хоча і в холодному вигляді габаджоу дуже смачна закуска.