Габаджоу – китайське блюдо. Це ніжні шматочки м’яса в клярі, рясно политі кисло-солодким соусом. У складі страви також є шматочки овочів.
Інгредієнти
М’якоть свинини – 500 гр | |
Морква – 1 шт | |
Перець солодкий червоний – 1 шт | |
Часник – 1-2 зубчики | |
Крохмаль – 150 гр | |
Вода холодна – 1/2 склянки | |
Сіль – за смаком | |
Соєвий соус – 1 ч. л. | |
Томатна паста – 2 ст. л. | |
Оцет 70% – 1/4 ч. л. | |
Цукор – 3/4 ст. л. | |
Масло рослинне для смаження – 0,5-1 літр |
Для габаджоу краще вибирати нежирне м’ясо. Ідеально підійде філейна частина. Свинину можна замінити куркою. Якщо в кисло-солодкий соус додати шматочки консервованих ананасів, то страва вийде ще смачніше. Варіанти подачі на стіл: як самостійне блюдо або з гарніром, в якості якого краще використовувати рис.
Покроковий рецепт
Ріжемо м’ясо упоперек волокон на пластинки, ширина яких 0,7 див.
Відбиваємо кожен шматочок і трохи солимо.
Додаємо крохмаль і холодну воду, перемішуємо і залишаємо мінімум на годину.
Наливаємо масло в сковороду і розігріваємо. Викладаємо м’ясо по одному шматочку у киплячу олію і смажимо по 3-5 хвилин з кожного боку. Таким чином, обсмажуємо все м’ясо і прибираємо його в бік.
Починаємо готувати кисло-солодкий соус. Ріжемо овочі: морква – великою соломкою, перець – великими квадратиками, часник – кружальцями.
Обсмажуємо овочі на рослинному маслі на повільному вогні протягом 3-5 хвилин.
Додаємо сіль, цукор, томатну пасту, соєвий соус, оцет і воду, все добре перемішуємо.
У соус відправляємо обсмажене м’ясо, додаємо трохи крохмалю, якщо соус вийшов дуже рідкий. Перемішуємо, щоб кожен шматочок покрився соусом. Залишаємо на вогні ще 5 хвилин.
Блюдо готове. Подавати краще гарячим, хоча і в холодному вигляді габаджоу дуже смачна закуска.