.
Інгредієнти
Гарбуз – 2 шт. | |
Рослинне масло – 2 стл. | |
Ріпчаста цибуля – 1 велика головка | |
Білі гриби – 250 г | |
Часник – 2 зубчики | |
Соєвий соус – 2 ст. л. | |
Ковбаски – 100 г у/до ковбаски, дрібно порізаної | |
Рис – 1 склянка (відвареного довгозернистого) | |
Волоські горіхи – 50 г (дрібно нарізаних) | |
Журавлина – 1/2 склянки (сушеної) | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Зелень – 1/2 чашки змішаної зелені (петрушка, шавлія, розмарину) | |
Паприка – для прикраси (за бажанням) |
2-4 порції
Покроковий рецепт
Розігріти духовку до 220 ° С.
Гарбуз порізати уздовж навпіл, очистити від насіння, вийдуть довгі човники. Якщо “човен” хитка просто знизу зріжте трохи шкірки, не пошкоджуючи при цьому дно. Гарбуз змастити маслом, посолити, поперчити і запікати в духовці 30-40 хвилин.
Обсмажити на олії цибулю, дрібно порізаний, потім додати гриби, смажити 15 хвилин. Додати рубаний часник, соєвий соус, перець, ковбасу, рис, трохи горішків, і сушеної журавлини. Смажте 4 хвилини, рис від соєвого соусу повинен потемніти. Все перемішати, підсолити, вимкнути. Додати зелені.
Наповнити «човники» сумішшю, трохи утрамбовуючи. Відправити запікатися в духовку на 8-10 хвилин. Готову страву посипати дрібно нарізаною зеленню і паприкою. Подавати гарячим.
Якщо у вас залишилася начинка, збережіть її в холодильнику і використовувати її на наступний день.