Варіант приготування голубців в мультиварці.
Інгредієнти
філе куряче – 400г | |
сердечка курячі – 100г | |
яйця перепелинные – 2шт | |
капуста пекінська – 1 шт | |
йогурт рідкий – 250мл | |
паста томатна – 2 ст. л | |
масло рослинне – 10мл | |
вода – 100мл | |
зелень, сіль – за смаком |
Уявляю вашій увазі мій авторський рецепт голубців.
Блюдо виходить низькокалорійним, але не менш смачним, ніж голубці у своєму класичному вигляді.
В рецепті я використовувала пекінську капусту, але це не принципово, можете пробувати і з звичайною.
Отже, приступимо 🙂
Покроковий рецепт
Курячий фарш я волію робити сама.
Куряче філе пропускаємо через м’ясорубку або рубаємо в блендері (попередньо порізавши на шматочки)
Курячі сердечка промиваємо, очищаємо від зайвого жиру і плівок і пропускаємо в м’ясорубці або рубаємо в блендері.
В отриманий фарш додаємо яйця і сіль.
Масу добре перемішуємо і відставляємо в холодильник.
Пекінську капусту розбираємо на листочки (у мене вийшло чотирнадцять листків).
Добре промиваємо і поміщаємо в ємність відповідного розміру. Ошпарюємо листя окропом і залишаємо її в цьому окропі хвилин на двадцять.
Готуємо соус.
Йогурт без цукру виливаємо в миску або тарілку. Додаємо до нього томатної пасти і перемішуємо.
Додаємо сіль. За бажанням можна додати роздавлений зубчик часнику.
Вертим наші голубці: трохи фаршу поміщаємо до краю аркуша, підгинаємо боки і звертаємо рулетиком.
Для зручності товсту частину листа можна відрізати ножем.
Змащуємо дно мультиварки маслом і викладаємо голубці так, як показано на фото.
Поливаємо зверху соусом з йогурту і томатної пасти.
Встановлюємо програму мультиварки на “Гасіння” час 40 хвилин.
По закінченню цього часу, встановлюємо режим “Смаження” на 10-12 хвилин.
Готові голубці розкладаємо у тарілку, поливають підливою.
Приємного апетиту!