Приберіть майонез з інгредієнтів, і запечену таким чином горбушу сміливо можна їсти тим, хто худне, хто любить смачну і красиву їжу!
Інгредієнти
горбуша – 1 риба | |
помідор – 1 великий | |
сир – 200 грам | |
сіль – за смаком | |
яйце – 1-2 штуки | |
майонез – за смаком у мене приблизно 2 ст. ложки |
Пропоную легкий у приготуванні рецепт смачної і корисної горбуші. Можна було б назвати його і дієтичним, якщо б не майонез і сир. Але, чесно кажучи, майонезу кладу так мало, що завжди їм запечену горбушу з почуттям легкості і очікуваної стрункості. Головний секрет приготування запеченої горбуші – вибір риби. Краще щоб вона була свіжа, ні разу не заморожена. Горбуша сама по собі досить суха риба, тому люблю її запікати під шубою. Шуба запобігає випаровуванню води, і запечена рибка виходить тушкована у власному соку. Отже, сам рецепт.
Покроковий рецепт
Горбушу промиваємо, видаляємо залишки нутрощів, відрізаємо голову, плавники, хвіст. Я очищаю горбушу від луски. Далі готуємо порційні шматки. Якщо ви поспішаєте, то можна просто нарізати як на фото шматками. Зручніше їсти буде, якщо ви зробите філе, тобто видаліть всі реберні кістки і хребет. І тільки потім нарежете на порційні шматки. Викладаємо шматки риби в посуд для приготування, збризкуємо лимонним соком, залишаємо хвилин на 15.
запікати 5 хвилин
В цей час беремо один великий помідор, обдаємо його окропом і знімаємо шкірку. Нарізаємо кільцями, не товстими, приблизно 3 міліметри. Викладаємо на рибу. Солимо все. І відправляємо ємність з рибою в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 5, щоб помідор злегка помягчел, інакше він так і залишиться жорстким, не встигне проваритися.
ще запікати 25 хвилин
Беремо одне або два яйця збиваємо з дрібкою солі. Натираємо на дрібній тертці сир, змішати зі збитим яйцем, майонезом і викладаємо отриману суміш поверх помідорів. Відправляємо назад в духовку ще на 25 хвилин. Головне не перетримати горбушу, так як в цьому випадку і шуба не врятує, вся рідина випарується і запечена риба вийде сухою.