Гострий домашній соус чудово підійде для шашликів, кебаба. Ідеальний до баранини або курки.
Інгредієнти
помідори – 200 г | |
томатне пюре – 1 столова ложка | |
перець чилі – 1 шт. | |
цибуля ріпчаста – 1 невеликий | |
часник – 2 зубчики | |
м’ятний соус – 1 чайна ложка | |
*винний оцет – 1 їдальня ложка | |
сіль – 1 щіпка |
Деякі поради…
Не торкайтеся до перцю чилі при його приготуванні – я вільно оборачиваю пальці шматком липкої плівки, можна одягнути рукавички.
Якщо у вас немає м’ятного соусу, ви можете використовувати столову ложку свіжої м’яти або половину столової ложки сушеної м’яти.
За рецептом оцет входить до складу, але якщо ви не любите його, можна “опустити” цей інгредієнт.
Збивайте до такого стану, поки вам не сподобається текстура соусу.
Покроковий рецепт
Якщо ви хочете приготувати швидкий гострий соус чилі, помідори подрібніть в блендері.
Додайте в блендер очищений і порізаний перець чилі, часник, томатну пасту, м’ятний соус і крупно порізану цибулю. Потім подрібніть до потрібної вам консистенції. Додайте за смаком сіль і винний оцет. (Оцет в цьому рецепті можна пропусти і не додавати).
Приберіть соус для шашлику на 24 години в холодильник, щоб всі запахи перемішалися. Зберігається гострий соус може в холодильнику тиждень.
*Соус можна заморозити в лотку для кубиків льоду. При необхідності діставати стільки порцій, скільки потрібно для вжитку.