Відваримо гречану крупу в підсоленій воді. Пропорції гречки до води 1:1,5. Так крупа вийде розсипчастим. Крупа вариться на повільному вогні і обов’язково під закритою кришкою. Варимо до повного набухання крупи.
Приготуємо соус. На розігрітій сковороді обсмажимо на рослинній олії фарш. Додаємо сіль, чорний перець. Прибираємо його в бік.
Морква очистимо і натремо на дрібній тертці.
У болгарського перцю вирізаємо плодоніжку. Нарізаємо на дрібні кубики.
У томата так само видаляємо плодоніжки. Ржем за тим же принципом.
Тушкуємо на сковороді моркву і перець. Для цього розігріваємо сковороду з додаванням рослинної олії. Викладаємо овочі, додаємо води, вона повинна їх повністю приховувати. Тушкуємо з закритою кришкою 7-10 хвилин на повільному вогні.
Додаємо томати і фарш. Все перемішуємо. Тушкуємо ще 5 хвилин. Томати додаємо в останню чергу для того, щоб сік не випарувався, так як вони готуються дуже швидко.
Викладаємо на порційну тарілку гречану кашу, зверху поливають м’ясним соусом. Наше блюдо готове. Приємного апетиту!