Грушевий тарт з безе

Грушевий тарт з безе – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Тверді груші миємо, ріжемо тонкими скибочками, видаливши насінну коробочку.

Яйця ділимо на білки і жовтки, білки відправляємо в холодильник.

М’яке вершкове масло розтираємо з половиною цукрового піску, до повного зникнення цукрових кристалів.

До масляного крему вводимо 2 жовтки, добре розмішуємо.

Пшеничне борошно пропускаємо через сито разом з пекарським порошком.

Всипаємо сипку суміш до масляної основі. Розмішуємо, щоб вийшло однорідне тісто без грудочок.

Основу для тарта руками розподіляємо по формі, щоб вийшов тонкий пісочний коржик.

На пісочний коржик викладаємо грушеві часточки.

Відправляємо тарт в прогріту духовку приблизно хвилин на 15-20, щоб основа схопилася, а груші трохи запеклися.

Охолоджені яєчні білки збиваємо міксером, поступово підсипаючи залишилися білий цукровий пісок, до пишної, чистою, гладкою, блискучою і стійкої маси, яка добре тримається на віночках.

Виймаємо пісочний тарт з духовки і з допомогою кондитерського мішка або корнета сіточкою наносимо шар з яєчних білків.

Відправляємо десерт в духовку приблизно на 15-20 хвилин, шар безе повинен крапельку зазолотиться.

Десерт виймаємо і акуратно розрізаємо на порційні шматочки. Подаємо, прикрасивши гілочкою пахучої м’яти або меліси.