Холодний огірковий суп – ідеальний перекус під час літньої трапези!
Інгредієнти
волоський горіх – 1/2 склянки підсмаженого і дрібно нарізаного | |
простий йогурт (не грецький йогурт) – 2 чашки | |
крижана вода – 1 1/2 склянки | |
огірок з дуже кісточками – 1/2 до 3/4 дрібно нарізаного огірка | |
огірок – кілька скибочок для подачі | |
свіжих трав (петрушка, базилік, кріп, м’ята) – 1 склянка | |
світлий родзинки – 1/2 чашки | |
кухонна сіль – за смаком | |
сумах (спеція) – 3/4 ч. л. |
Смачний холодний суп з огірків зі свіжою зеленню і смаженими горіхами зробить свою справу! Суп трохи схожий на гаспачо з огірка з прохолодною кремовою основою йогурту. Цей огірковий суп краще готувати заздалегідь, щоб було йому охолонути в холодильнику.
*Час готування вказано без часу охолодження супу.
Покроковий рецепт
У великій мисці змішайте йогурт і воду з льодом. Додайте дрібно нарізані огірки, зелень, родзинки та волоські горіхи смажені. Приправити сіллю і сумах. Накрити кришкою і прибрати остуджуватися в холодильник близько години.
Коли все буде готово, розділіть охолоджений огірковий суп на чотири порції. Посипте більше сумаха (якщо хочете) зверху і додайте кілька скибочок огірка в кожну миску. Подавайте суп зі своїм коханим підсмаженим хлібом або лавашем.
НОТАТКИ
Порада: якщо вам потрібно підсмажити горіхи, можна нагрійте духовку до 170 градусів. Розкласти волоські горіхи на деко, смажити в духовці протягом 10 хвилин або близько того, поки вони не стануть ароматними. Зняти з вогню і дати охолонути, потім дрібно нарізати, щоб використовувати для цього рецепта.
Зберігайте залишки огіркового супу в холодильнику в герметичному контейнері протягом 2-х днів або близько того.