Холодник буряковий на йогурті – відмінний варіант легкого обіду
Інгредієнти
Буряк – 2 шт. | |
Огірки – 2 шт. | |
Яйця – 3 шт. | |
Йогурт – 500 мл | |
Вода – 1 л. | |
Петрушка – пару гілочок | |
Сіль – за смаком |
Влітку рідко хочеться їсти гарячі страви, адже на вулиці спека, палить сонце, а так хочеться прохолоди та свіжості. Але перші страви адже все одно треба їсти. У таких випадках дуже хороші холодні супи. Один з них я хочу запропонувати сьогодні – це буряковий холодник на йогурті. Виходить дуже яскравий і смачний суп, а головне – корисний
Покроковий рецепт
1. Буряк помити, отварит до готовності. Остудити, очистити і натерти на крупній тертці.
2. Яйця зварити в круту, остудити, очистити і порізати навпіл. Половинка яйця – на одну порцію (але можна і більше, хто як любить).
3. Огірки також помити, почистити і натерти на крупній тертці.
4. Петрушку помити і дрібно нарізати.
5. У каструлю скласти буряк, огірки і петрушку. Влити йогурт і холодну воду. Посолити.
Додати по половинці яйця і подавати до столу . Приємного апетиту!