Холодник – суп з буряка і картоплі «По-литовськи». Супчик виходить прохолодними за рахунок кефіру, кисленьким, що в жарку погоду.
Інгредієнти
кефіру – літр | |
води – півлітра | |
буряків – три великі | |
картоплі – два | |
яйця – два | |
сметана – за смаком | |
цибулю зелений – невеликий пучок | |
зелень – пучок | |
сіль – за смаком |
Іноді хочеться урізноманітнити звичні страви, наприклад, класичний борщ пробували багато. А ось його кислий варіант на кефірі – одиниці. Так що обов’язково варто ознайомитися з цим цікавим рецептом.
Покроковий рецепт
1. Буряк відварюють до м’якості, нарізають акуратною соломкою (можна натерти на тертці) і відставляють поки в сторону.
2. Картоплю відварити з злегка підсоленій воді, остудити, почистити, нарізати соломкою.
3. Кефір збивають разом з дрібкою солі, у нього викладають буряк, картоплю. Зелена цибуля розтирають разом з подрібненою зеленню (наприклад, кропом) і додають до кефіру.
4. Заправляють вийшов літній варіант борщу сметаною і вареними яйцями, порізавши його часточками.