Іскандер

Іскандер – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Іскандер – одна із страв турецької кухні, популярний як на батьківщині, так і в усіх мусульманських країнах. Блюдо досить ситне і самодостатнє, не вимагає гарніру. Готується швидко і легко. Важливими плюсом іскандера є відсутність великої кількості брудного посуду. Обжарка проводиться на одній сковороді без проміжного миття, потім складники страви викладаються на одну тарілку.
Кількість продуктів довільне і розраховується залежно від кількості їдців і їх переваг. Якщо взяти більше яловичини, іскандер буде м’ясних, взяти більше хліба – вийде ситне вуглеводне блюдо.
Для приготування іскандера береться добірна яловичина, бажано вирізка з хребта, нежирна. Ідеально готувати з парного м’яса, тоді немає необхідності його відбивати. Також в цьому плані перевагу віддається телятині, пісного м’яса без прожилок жиру.
Важливою тонкістю в приготуванні іскандера є нарізка м’яса. Різати слід поперек волокон, тоді м’ясо не буде жорстким. М’ясо може бути замороженим, в цьому випадку його можна нарізати навіть тонше. Розморожувати немає необхідності.

Покроковий рецепт