Качка фарширована апельсинами та лимонами

Качка фарширована апельсинами та лимонами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Качку гарненько промити, при необхідності розпотрошити, обсушити. Я її ще трохи обпалила. Натерти качку крупною сіллю і зовні і всередині. Обмазати гірчицею, медом і посипати її чорним перцем. Зробити в декількох місцях проколи вилкою (для того щоб при запіканні витікав жир.) Дати їй відпочити, залишивши на кілька хвилин.

Тим часом підготуємо начинку. Лимон помити, мандарини. Цедру натерти на дрібній тертці. Решту порізати на половини – четвертини. Порізати півкільцями цибулю.

Нафарширувати качку цитрусами або одягають. (Чому цитруси? Цитруси дуже добре відбувають неприємний запах качки). Отвір качки скріпити зубочистками або зашити. Натерти нашу «красуню» лимонної і мандариновий цедрою.

Качку з рештою цитрусами або одягають покласти в рукав для запікання. Випікати в духовій шафі 2,5 кг качки приблизно 2 години при температурі 180’С. У правильно приготовленої качки м’ясо рожеве, але без крові.

Вийняти качку з рукава, викласти на тарілку і дати стекти жиру. Багато вважають качку жирної птахом. Це не зовсім так. Качине м’ясо досить пісне, а жир зосереджений в основному під шкірою і легко видаляється при обробці, або його легко витопити. Так, незважаючи на те, що вона велика, м’ясо в неї, як здається на перший погляд, не так вже й багато. Приємного апетиту!