Камбала смажена в майонезно-лимонному соусі

Камбала смажена в майонезно-лимонному соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти.

Камбалу розморозити (якщо це необхідно), промити, видалити хвіст і нутрощі, ще раз промити. (Якщо бажаєте, можна обрізати плавники, але в плавниках як раз таки сама смакота, так що… на ваш розсуд). З боку білої рибу очистити від луски. З чорної сторони – шкіру гострим ножем надрізати смужками. Рибу посолити за смаком з обох сторін, присипати чорним меленим перцем (за бажанням). Відкласти поки в сторону.

На 1 кг камбали нам знадобитися 1/4 частина лимона. Якщо вам попався толстошкурый лимон, нічого страшного. А точніше це навіть добре, так як в рецепті ми будемо використовувати не тільки цедру лимона, але і всю шкірку і сік. Отже, лимон помити, відрізати потрібну 1/4 частина (або більше, якщо у вас більшу вагу риби), не крупно порізати. Шматочки лимона і сік перекласти в блендер, подрібнити до дрібної крихти.

У тарілці змішати майонез і подрібнені часточки лимона (якщо раптом будуть попадатися великі шматочки лимона, нічого, це навіть смачно). В майонезно-лимонну суміш покласти камбалу, обмазати її з усіх сторін приготованим соусом. (Можна залишити рибу маринуватися на кілька годин, вийде ще смачніше. Так і специфічний запах риби зникне).

Муку висипати в плоску тарілку. Обваляти в борошні камбалу, змащену з усіх боків майонезно-лимонної сумішшю. Обвалювати, знову ж таки з обох сторін.

На сковороді розжарити рослинну олію. На середньому вогні на олії обсмажити рибу до рум’яної скоринки з одного боку. Потім камбалу перевернути і смажити на слабкому вогні з іншого боку до рум’яної скоринки або до готовності. Камбала готуватися швидко, тому сковороду кришкою я не накриваю.

Подавати смажену камбалу з овочами і будь-яким гарніром. Приємного апетиту!