Камбала, запечена з грейпфрутами і розмарином – відмінне доповнення до будь-якого гарніру
Інгредієнти
Камбала – 1 шт. | |
Грейпфрут – 1/2 шт. | |
Розмарин – 2 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Чорний перець – за смаком | |
Рослинне масло – для змазування риби |
Риба є цінним джерелом тваринного білка і дуже необхідного нашому організму. З риби можна приготувати багато різних страв, але найпростіший спосіб її приготування – це запікання – забирає мало часу, і риба виходить ніжною і корисною. Таке блюдо дуже добре готувати для діток.
Покроковий рецепт
1. Камбалу добре промити під проточною водою. Видалити хвіст і гострі плавці. З риби дістати гру і молоку, якщо є. Їх ми також будемо запікати разом з рибою.
2. Грейпфрут очистити від шкірки і білої плівки, розділити на часточки
3. Форму для запікання змастити олією. На дно покласти часточки грейпфрута і молока з ікрою.
4. Зверху покласти рибу і змастити рослинним маслом. Посолити, поперчити і посипати розмарином.
5. Поставити камбалу в розігріту до 160 градусів духовку на 30 хвилин. Під рибою виходить дуже смачний соус з легкою гіркуватістю. Їм можна полити гарнір
6. Подавати з гарніром.