Каннеллоні – це такі великі макарони, у вигляді трубки.
Інгредієнти
Основний склад: | |
Каннелоні – 11 шт. (великі макарони-трубочки) | |
Сир – 50 г для посипання зверху | |
Для начинки: | |
Брокколі – 150 г | |
Цвітна капуста – 150 г | |
Часник – 1 зубчик | |
Сир – 50 г +50 г | |
Сіль – за смаком | |
Для томатного соусу: | |
Томатна паста – 4 столові ложки | |
Сметана – 2-3 столових ложки | |
Бульйон – 0,5 літра (можна воду) | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Болгарський перець – 1 шт. | |
Рослинна олія – 2 столові ложки | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком |
Каннеллоні – це такі великі макарони, у вигляді трубки. Вони призначені для фарширування. Звичайно, доведеться трохи повозиться, зате смачно…. До того ж начинку ви можете вибрати на свій смак: м’ясну, овочеву, грибну або змішаної… Томатний соус зі сметаною надає каннелоні соковитість. Головне в рецепті, не перетримати пасту в духовці, так як вони можуть розвалиться. Хоча все одно виходить смачно ! Давайте спробуємо приготувати?
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Цвітну капусту і брокколі помити під проточною холодною водою, нарізати на суцвіття, відварити до готовності в злегка підсоленій воді. Воду злити, капусту остудити.
1 головку ріпчастої цибулі, почистити, не крупно порізати, обсмажити до прозорості на олії на середньому вогні (для того щоб цибуля стала м’якою, можна додати щіпку солі). Болгарський перець помити, видалити плодоніжку і серцевину, нарізати кубиками. Потім додати порізаний болгарський червоний перець до цибулі. Смажити ще 3 – 5 хвилин, іноді помішуючи.
До засмажки додати 4 столових ложки томатної пасти, 2 – 3 столові ложки сметани і 0,5 літра бульйону, перемішати.
Додати за смаком сіль і чорний мелений перець.
В цвітну капусту і брокколі додати 50 г сиру, натертого на дрібній тертці, роздавлений часник (за смаком), перемішати.
Каннеллоні заповнити капустяної начинкою. (Найзручніше начиняти трубочки за допомогою чайної ложки. Так, і не кладіть занадто багато начинки, так як при запіканні трубочки можуть потріскатися і втратять свій зовнішній вигляд). Ось вони, красені.
Половина томатного соусу вилити в вогнетривке блюдо. Викласти в соус фаршировані каннеллоні.
Залити каннеллоні зверху рештою томатним соусом. Форму закрити фольгою або кришкою. Запікати макарони в духовці при температурі 190 градусів 30 хвилин.
Форму з фаршированими макаронами вийняти. Посипати каннелоні зверху тертим сиром (50 г). Запікати в духовці при тій же температурі ще 5 – 10 хвилин (до зарум’янювання сиру).
Запечені каннеллоні з брокколі і цвітною капустою під томатним соусом готові!
Можна подавати до столу.
Приємного апетиту!