Існує безліч різних начинок для каннеллоні: овочевих, м’ясних, грибних. Сьогодні викладаю рецепт каннеллоні з фаршем. Фаршировані макарони під соусом виходять надзвичайно смачними!
Інгредієнти
Фарш – 500 г (яловичина-свинина) | |
Каннеллоні – 250 г (великі трубчасті макарони) | |
Сир – 150 г | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Рослинне масло – 1 – 2 ст. л. | |
Часник – 1 зубчик | |
Помідори – 3 шт. | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Для соусу Бешамель: | |
Молоко – 2 склянки | |
Вершкове масло – 3 ст. л. | |
Борошно – 3 ст. л. | |
Суміш перців – за смаком | |
Сіль – за смаком |
Каннеллоні – це італійська паста (макарони) у вигляді трубочок діаметром приблизно 2-3 см і довжиною близько 10 див. Є й інша назва — маникотти, це майже одне і те ж. Їх фарширують начинкою. Я приготувала з соусом Бешамель. А ще дуже смачно з соусом на основі томатів, як-небудь обов’язково приготую! Каннеллоні можна приготувати і на плиті в сковороді. Але соус повинен бути не такий густий.
Потрібно постійно стежити за рівнем рідини в сковороді, щоб каннеллоні не приставали до дна. Тушкувати під кришкою.
Покроковий рецепт
Начинка для каннеллоні
Начинка для каннеллоні:
Помідори очистити від шкірки. Нарізати кубиками.
Цибулю і часник почистити. Дрібно порубати.
На розігрітій рослинній олії обсмажити цибулю до прозорості. Додати часник, потім помідори. Гасити 3-5 хвилин. Додати фарш, добре перемішати тушкувати 7 хвилин. Остудити.
Приготування соусу Бешамель: у сковорідці з товстим дном і обсмажити борошно до блідо-коричневого кольору.
Потім додати масло і молоко.
Варити до загустіння, постійно помішуючи.
Фаршировані макарони
Поки готується соус каннеллоні заповнити начинкою. Не кладіть занадто багато начинки, так як при запіканні трубочки можуть потріскатися і втратять свій зовнішній вигляд.
Підготувати сир, попередньо натерши його на тертці.
У велику жаростійкий посуд вилити половину раніше приготовленого соусу. Викласти каннеллоні. Зверху полити соусом.
Випікати в духовці із закритою кришкою (або фольгою) при температурі 180` З 30-40 хвилин.
Потім посипати натертим раніше сиром (за бажанням) зеленню. Випікати поки сир не підрум’яниться (вже без кришки).
Подавати порційно гарячим. Насолоджуйтесь! Приємного апетиту!