Для любителів страв із білокачанної капусти пропонуємо смачна страва, в якому ще присутні баклажани і фарш. Капуста, тушкована з «синенькими» і м’ясних інгредієнтом, підійде в якості другого
Інгредієнти
Баклажан – 1 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Капуста білокачанна – 250 гр | |
Масло рослинне – 40 мл | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний мелений – за смаком | |
Фарш м’ясний – 200 гр |
У нашому запропонованому рецепті використовується популярна і затребувана для багатьох страв капуста сорту – білокачанна. Капуста попередньо шинкуется і обсмажується на сковороді разом з іншими компонентами: баклажанами, морквою з грядки, ріпчастою цибулею. Ситним страва з капусти і баклажанів робить м’ясний фарш. У нас він змішаний: в рівних пропорціях використовується свинина і яловичина. Рецепт виходить бюджетним, на його приготування потрібно не так багато часу.
Покроковий рецепт
Першим ділом приймемось за подрібнення баклажана. Якщо у вас плід молодий, то можна шкірку з нього не очищати. На обробній поверхні баклажани нарізаємо кубиками.
Прогріваємо оптимально на сковороді рослинне масло. Нарізку з баклажана викладаємо для обжарювання в сковороду.
Теркою подрібнюємо очищену морквину, промінь нарізаємо шматочками. Нарізку з овочів перекладаємо до баклажанів.
Продовжуємо мучити інгредієнти на сковороді. Паралельно цьому процесу білокачанну капусту шаткуємо. Перекладаємо подрібнену капусту на сковороду. Приправляємо сіллю і меленим перцем. Перемішуємо.
Тушкуємо капусту з овочами 10 хвилин, потім перекладаємо на сковороду шматочки м’ясного фаршу. Якщо є необхідність, досолює, потім перемішуємо.
Тушкуємо до готовності всіх інгредієнтів.
Ситне і апетитне блюдо з білокачанної капусти готове, всім приємної трапези!