Карі з куркою і болгарським перцем

Карі з куркою і болгарським перцем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

1. Курку очистити від шкірки, відокремити м’ясо від кісток і нарізати на великі шматочки.

2. Обжарит курку на розпеченій сковороді до одержання рум’яної скоринки. Я обсмажую м’ясо порційно, так щоб виходив один шар. Якщо кинути в сковороду відразу всю курку, вона пустить багато соку і буде не смажитися, і варитися. Плюс так легше і швидше домогтися скоринки. Відкласти обсмажене м’ясо в окремий посуд.


3. Цибулю очистити і нарізати кубиками. Я спочатку ріжу навпіл, а потім ще раз навпіл – люблю, коли цибуля порізаний крупно у страві. Цибулю злегка обсмажити на сковороді.

4. Болгарський перець промити, порізати на смужки. Оскільки зараз зима, то використовую заморожений перець. Він у мене вже відразу порізаний на потрібні шматочки. Додати перець до цибулі.


5. Додати трохи води і всипати всі приправи. Я завжди купую коріандр цілісний, а потім мелю на кавомолці. Аромат зовсім очманілий і не порівняємо з вже меленим купленим в магазині. Добре перемішати і накрити кришкою.

6. Зубчики часнику очистити від шкірки і видавити через чеснокодавку. Додати до перцю з цибулею. Знову добре перемішати.

7. Через 10-15 хвилин додати куряче м’ясо і томатну пасту. Через 10 хвилин додати сметану, добре перемішати і тушкувати до готовності всіх інгредієнтів. Якщо занадто густе, то додати трохи води.

Готову тушковану курку можна подавати до столу. Приємного апетиту!