Вегетаріанський картопля по індійському рецептом.
Інгредієнти
Картопля – 1,5 кг | |
Морква – 200 р. | |
Цибуля – 200 р. | |
Зіра – 1 ч. л. | |
Гірчиця зерна – 1 ч. л. | |
Куркума порошок – 1 ч. л. | |
Часник – 3 зубчики | |
Паприка – 1 ст. л. | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Масло вершкове – 3 ст. л. |
Приготований на овочевому бульйоні з ароматними спеціями цей картоплю можна подати до столу в дні посту. Підходить людям, які дотримуються дієти № 6. Якщо блюдо не призначено для дітей, для гостроти в нього додається 1 ч. л. гарам масалов разом з куркумою.
Покроковий рецепт
Очищені бульби картоплі, нарізати на шматки розміром 2*2 см. Якщо картоплю дрібний можна нарізати на половинки або четвертинки.
Моркву очистити і крупно нарізати.
На сковороду разом з дрібкою солі викласти гірчицю і зіру. Обсмажити до появи аромату. Розтопити масло і викласти моркву.
Чищений цибулю нарізати великими шматками.
Викласти до моркви. Обсмажувати до придбання цибулею прозорості. Додати куркуму і готувати 3 хв.
Перекласти овочі в каструлю. Зверху засипати картоплею і влити фільтровану гарячу воду до верхнього рівня овочів.
Поставити варитися на 30-40 хв. Вогонь повинен бути тихий, щоб картопля під час варіння не розвалився. Коли картопля стане м’яким всипати паприку, сіль і покласти крупно нарізані часточки часнику. Вимкнути через 10 хв.