Чистимо картоплю відварюємо до готовності, не забувши посолити за смаком.
Чистимо цибулю подрібнюємо, обсмажуємо на сковороді.
До підсмаженої цибулі додаємо фарш. Гарненько подрібнюємо фарш лопаткою, що б він не залишився шматочками. Солимо і перчимо за смаком. Періодично помішуємо, смажимо до готовності.
До відвареної картоплі додаємо молоко і вершкове масло, товкачем або блендером перетворюємо її в пюре. Чим більше додати вершкового масла, тим воно смачніше виходить.
Викладаємо у форму: картопляне пюре, обсмажене м’ясо і зверху знову пюре, ставимо в духовку на 15 хвилин і 180 градусів.
Тремо сир на крупній тертці, дістаємо запіканку з духовки, посипаємо сиром і ставимо запікатися до хвилин на 12 – 15.