Нарізаємо картоплю кружечками або половинками кружечків, часточки не повинні бути занадто великими, так як крупно порізану картоплю довго пропікається. Картоплю солимо і обсмажуємо на рослинному маслі протягом 10 хвилин. Цей крок необхідний для того, щоб у картоплі з’явилася золотава скоринка.
Очищаємо печериці від пластинок з нижньої частини капелюшки, ріжемо кожен гриб на 2-3 частини.
Обсмажуємо цибулю і гриби на середньому вогні 7-10 хвилин до золотистого кольору цибулі. Під час смаження потрібно додати трохи солі.
Форму для запікання змащуємо вершковим маслом.
Рівним шаром викладаємо картоплю.
Зверху викладаємо гриби з цибулею.
Рясно змащуємо сметаною.
Натираємо сир і посипаємо їм запіканку.
Розігріваємо духовку до 190-200 градусів. Запікаємо страву 20-30 хвилин до утворення золотистої сирної скоринки.
Запіканку краще всього подавати зі свіжими овочами.