Картопляна запіканка з томатами і йогуртом – цікавий варіант смачного гратена на швидку руку.
Інгредієнти
Натуральний йогурт – 100 г | |
Картопля – 5 шт. | |
Чорний перець – за смаком | |
Томати – 3 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Цибуля – 1 шт. | |
Паприка – за смаком |
Смачна картопляна запіканка з йогуртом і помідорами – це ситне і просте блюдо, яке відмінно підійде для обіду або вечері. Гарнір максимально простою, без зайвих калорій і інгредієнтів. А результат – чарівна картопелька у вершковому соусі з приємною томатної кислинкою.
Покроковий рецепт
Очистити картоплю, промити від зайвого крохмалю і обсушити паперовими рушниками. Нарізати картоплю тонкими кухлями з допомогою спеціальної овочерізки.
Викласти половину картопляних скибочок у форму для запікання. Збризнути маслом. Посипати заготівлю перцем і сіллю.
Подрібнити цибулину кубиком. Посипати шматочками овочів картоплю.
Полити картопляний шар густим грецьким йогуртом.
Повторити картопляний шар.
Поверх йогуртового шару викласти скибочки томатів. Вони додадуть страві цікавий аромат і кислинку. Однак, не потрібно додавати занадто багато помідорів, щоб страва не було водянистим. Відправити запіканку в розігрітий духову шафу.
Викласти картопляну запіканку на тарілку гарячої.
Подавати на гарнір до столу. Приємного апетиту!