Картопляна запіканка з томатами – без майонезу

Картопляна запіканка з томатами – без майонезу – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картопляна запіканка з томатами і йогуртом – цікавий варіант смачного гратена на швидку руку.

Інгредієнти

Натуральний йогурт – 100 г
Картопля – 5 шт.
Чорний перець – за смаком
Томати – 3 шт.
Сіль – за смаком
Цибуля – 1 шт.
Паприка – за смаком

Як приготувати Картопляна запіканка з томатами – без майонезу

Смачна картопляна запіканка з йогуртом і помідорами – це ситне і просте блюдо, яке відмінно підійде для обіду або вечері. Гарнір максимально простою, без зайвих калорій і інгредієнтів. А результат – чарівна картопелька у вершковому соусі з приємною томатної кислинкою.

Покроковий рецепт

Очистити картоплю, промити від зайвого крохмалю і обсушити паперовими рушниками. Нарізати картоплю тонкими кухлями з допомогою спеціальної овочерізки.

Викласти половину картопляних скибочок у форму для запікання. Збризнути маслом. Посипати заготівлю перцем і сіллю.

Подрібнити цибулину кубиком. Посипати шматочками овочів картоплю.

Полити картопляний шар густим грецьким йогуртом.

Повторити картопляний шар.

Поверх йогуртового шару викласти скибочки томатів. Вони додадуть страві цікавий аромат і кислинку. Однак, не потрібно додавати занадто багато помідорів, щоб страва не було водянистим. Відправити запіканку в розігрітий духову шафу.

Викласти картопляну запіканку на тарілку гарячої.

Подавати на гарнір до столу. Приємного апетиту!