Картопляне пюре з молоком і вершковим маслом

Картопляне пюре з молоком і вершковим маслом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Мабуть, самий ідеальний варіант гарнір до м’ясного або рибного блюда – це пюре, приготовлене з картопляних бульб. Люблять домашнє смачне пюре і дорослі, і зовсім малюки. Є кілька способів приготувати ситне пюре з картоплі-без грудочок, познайомтеся з ще одним.

Інгредієнти

Картопля – 5-8 штук
Масло вершкове – 50 гр
Молоко – 1,5 склянки
Сіль – за смаком

Як приготувати Картопляне пюре з молоком і вершковим маслом

У нашому запропонованому рецепті для приготування картопляного пюре крім основного інгредієнта вам знадобиться свіже коров’яче молоко, вершкове масло (не економте на ціні, нехай воно буде хорошої якості), сіль. Крім запропонованих інгредієнтів для реалізації картопляного страви візьміть ножик для очищення бульб, каструлю для приготування пюре, толкушку. Подробиці варіння картопляного пюре описані в нижчеподаному рецепті.

Покроковий рецепт

Для початку підготуємо основний інгредієнт страви – картопляні бульби. Відбираємо хорошу картопельку. Розмір особливого значення не має, адже відварну картоплю ми все одно будемо пюрировать. Бульби, щоб «звільнити» від забруднень, потрібно обов’язково промити, а потім очистити. Очищати бульби можна звичайним кухонним ножем, або ж скористатися для швидкості процесу та зручності спеціальної овочечисткою. Бульби рекомендується розрізати на дві половинки або більше, якщо коренеплід великого розміру. Очищені бульби перекладаємо в підходящу за розміром каструлю.

Тепер потрібно залити картопляні бульби холодною водою з-під крана. Вода повинна повністю покрити картоплю.

Відразу приправте картопельку сіллю на свій смак. Більше ніяких спецій додавати не потрібно. Поставте каструлю з картоплею на плиту. Вогонь виставите максимальний. Як тільки вода в каструлі з картоплею закипить, зменшіть вогонь до помірного. Варіть картопляні бульби до повної готовності. Час варіння може варіюватися залежно від сорту картоплі. Готовність перевірте вилкою або ножем: картопля повинна бути м’якою.

Коли картопляні бульби будуть готові, злити з них воду, накривши каструлю кришкою і залишивши небагато місця у підстави для зливу картопляного відвару.

До гарячим відварним картопляних бульб перекладаємо шматок вершкового масла.

Тепер до відварним картопляних бульб слід влити молоко. Попередньо молоко потрібно закип’ятити. Заливайте молоко гарячим невеликими частинами.

Приступайте до пюрированию картоплі. Скористатися можна по-старому товкачиком, спеціальним пристосуванням (як у нашому рецепті) або заглибним блендером. Кількість молока залежить від бажаної консистенції готового картопляного пюре. Той, хто любить м’яту картоплю рідкіше, кількість молока можна збільшити.

Смачне картопляне пюре готове! Гарнір подавайте з будь-яких м’ясних, рибних, овочевих, грибних стравою. Приємної трапези!