Просте в приготуванні, з мінімальною кількістю інгредієнтів блюдо. У підсумку вийшло щось відмінне від уже звичного м’яса по-французьки.

Інгредієнти
| Свинина – 500 г м’якоть, щоб зручно було для відбивних | |
| Картопля – 6 шт | |
| Ріпчаста цибуля – 3 шт | |
| Вершки 10-20% – 100 мл | |
| Твердий сир – 150 гр | |
| Сіль, перець, спеції – за смаком | |
| Рослинне масло – 2 ст. ложки для смаження |
Картопляно-м’ясні мафіни це один з варіантів подачі м’яса по-французьки. Але все ж, хочеться відзначити, що приготування вже і в меншій кількості, і в іншій формі дещо змінює смак. Тому в кінцевому результаті у нас виходить нове блюдо, але звичних компонентів.
Покроковий рецепт

Необхідно підготувати всі інгредієнти.

Наріжте м’ясо на порційні шматки, десь 0,5-1 см завтовшки. Потім його необхідно злегка відбити кухонним молоточком. Після укладати шарами в чашку, кожен раз трохи солити і додавати спеції за власним смаком, і залишити м’ясо трохи помариноваться.

Далі необхідно дрібно нарізати цибулю і обсмажити його на олії до злегка золотистого кольору.

Поки обсмажується цибуля, можна нарізати картоплю тоненькими слайсами, так буде легше укладати у форму для запікання.

Так само нам необхідно підготувати заливку, для цього до вершків додаємо сіль і спеції і ретельно все перемішуємо (у мене сметана домашня, тому я її трохи змішую з молоком). Ще потрібно натерти на тертці сир, мені зручніше на самій дрібній отвір, так як виходить більш об’ємно і вистачає розкласти на всі формочки.

Після повної підготовленості можна збирати мафіни: для цього на нижній шар розкладаємо м’ясо, щоб воно повністю покривало стінки.



На м’ясо викладаємо цибулю, далі картопля у кілька шарів кожен раз поливаючи вершковою сумішшю. Наприкінці якщо по краях залишилося м’ясо, то накриваємо їм наш картоплю.


Зверху посипаємо все рясно сиром і ставимо в духовку на 30-40 хвилин, готовність перевіряйте виделкою або ножичком на м’якість. Ось і все блюдо готове, всім приємного апетиту!!!
