Смачне і ароматне м’ясна страва до улюбленого гарніру всього за півгодини.
Інгредієнти
Куряче філе – 400 гр. | |
Вершкове масло – 50 гр. | |
Кріп – 20 гр. | |
Яйце – 1 шт. | |
Панірувальні сухарі – 50 гр. | |
Борошно – 50 гр. | |
Сіль – 5 гр. | |
Паприка – 5 гр. | |
Чорний мелений перець – 2 гр. |
Котлета по-київськи – дуже давнє і смачне блюдо. Готується воно дуже просто, також великим плюсом цієї страви є те, що котлетки можна заморозити про запас і приготувати, коли зручно. Подавати котлетки найкраще гарячими до улюбленого гарніру
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для котлеток. Куряче філе вимити, зелень і відправити вершкове масло в морозилку приблизно на півгодини.
Розрізати курячу грудинку вздовж на дві частини. Таким чином з одного філе у нас вийде дві котлетки. Також, можна не розрізати м’ясо, тим самим приготувавши одну велику котлету. Орієнтуйтеся на розміри грудинки.
Відбити шматочки м’яса з допомогою молоточка і харчової плівки. Посолити і поперчити курячу грудинку.
Дрібно нашаткувати зелень кропу.
Підготувати інгредієнти для панірування – тарілку з борошном, з курячим яйцем, збитим із сіллю і з панірувальними сухарями з додаванням паприки.
Вершкове масло нарізати на маленькі брикети і викласти на край кожного скибочки курки.
Викласти таку ж кількість кропу до маслу.
Загорнути котлетки, щільно закриваючи м’ясні краю.
Обваляти курячу котлетку в борошні, потім занурити в яєчну масу, і потім в панірувальні сухарі.
Обсмажити котлети по-київськи у фритюрі або в сотейнику з великою кількістю рослинного масла, щоб скоринка була хрусткою і рум’яної.
Подавати котлети гарячими, щоб масло при розрізі красиво витікало. Відмінним варіантом стане подача котлеток до картопляного пюре. Приємного апетиту!