Інгредієнти
Свиняча вирізка – 450 г (приблизно) | |
Сіль – за смаком | |
Суміш перців – за смаком та бажанням | |
Ріпчаста цибуля – 1 велика головка | |
Гриби печериці – 4-6 шт | |
Рослинна олія – 1 столова ложка для смаження грибів | |
Рослинна олія – 1 столова ложка для запікання |
Готуватися свиняча вирізка дуже швидко, тим більше, якщо ви її відбили молоточком. Грибна начинка відмінно поєднується зі свининою, за бажанням, можете замінити її на іншу. У даному рецепті, вважаю, головне правильно розрахувати час і не пересушити м’ясо. Так що, вже за 10 хвилин можна дивитися його готовність. Якщо увіткнути ножем в м’ясо, повинен піти прозорий сік. Саме час витягати! Якщо соку немає – м’ясо вийде сухуватим :-(. Виправити становище в цьому випадку допоможе який-небудь соус, наприклад часниковий вершковий. М’ясні свинячі рулетики відмінно поєднуються з будь-яким гарніром, особливо гарні з картопляним пюре або з рисом і овочами.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 3 крученика. На кожен приблизно по 150 г м’яса і з 1,5-2 столових ложок грибної начинки. Тривалість готування приблизно 30-40 хвилин.
Покроковий рецепт
У свинячої вирізки видалити жили і плівку (якщо така є). М’ясо помити обсушити, нарізати гострим ножем на шматочки товщиною в 4-5 див.
Кожен шматочок м’яса перекласти в звичайний поліетиленовий пакет, відбити молоточком з обох сторін.
Пакет з м’яса зняти, м’ясо посолити, поперчити за смаком з обох сторін.
Ріпчасту цибулю почистити, дрібно порізати. Розжарити сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. На сковороді на середньому вогні до прозорості обсмажити дрібно нарізану цибулю. Потім додати дрібно порізані гриби, смажити, помішуючи, ще 10-15 хвилин (поки не випарується рідина). Грибну суміш за смаком посолити.
На робочій поверхні розкласти відбиті шматочки м’яса. Викласти на м’ясо грибну начинку. Загорнути м’ясо в рулети. Перемотувати крученики ниткою не потрібно, так як при запіканні рулети не розгортаються. Якщо ж ви крученики будите смажити на сковороді, необхідно краї скріпити зубочистками або перев’язати ниткою.
Перекласти м’ясні крученики у вогнетривку форму або на деко, вистелений фольгою. Полити зверху трохи рослинним маслом. Запікати крученики в розігрітій до 180 градусів духовці близько 10-15 хвилин або до готовності кручеників. (При підгоряння м’ясних рулетів зверху можна накрити фольгою або пекарської папером). Вже через 10 хвилин починайте дивитися готовність м’яса, щоб не пересушити його.
Подавати до столу запечені крученики з овочами і гарніром, присипавши зверху свежмолотым перцем.
Приємного апетиту!