Є невеликі два правила для приготування такої курочки. Не перетримуйте птицю в духовці, вона стане жорсткою, і готуйте страву безпосередньо перед подачею на стіл.
Інгредієнти
Курка – 1 шт. | |
Мед – 2 ст. л. | |
Соєвий соус – 3 ст. л. | |
Гірчиця – 1 ст. л. | |
Кріп – 1 пучок | |
Перець чорний мелений – за смаком | |
Сіль – за смаком |
На мій смак поєднання меду, гірчиці і соєвого соусу є ідеальним маринадом для м’яса, а особливо для птиці. Вона виходить дуже смачною, з красивою скоринкою. Ми будемо готувати курку цілком, але за цим рецептом можна окремо запікати якісь її частини. Для збереження насиченого смаку і аромату використовуємо рукав для запікання
Покроковий рецепт
Почнемо з приготування соусу. Підготуємо інгредієнти для нього.
Якщо мед у вас густе, злегка розтопити його (можна в мікрохвильовці). До нього додаємо соєвий соус, гірчицю, роздавлений і дрібно порізаний часник. Все перемішуємо.
Далі помиємо і обсушим курку паперовою серветкою. Всередині і зовні натираємо тушку сіллю і чорним перцем. Внутрішньо добре покласти будь-яку начинку, я кладу просто пучок кропу для аромату.
Готуємо рукав для запікання і зав’язуємо його з одного боку. Поміщаємо в нього тушку птиці і поливаємо її маринадом з усіх боків і всередину, розподіляємо рівномірно на всі частини. Зав’язуємо пакет з іншого боку і ставимо в холодильник маринуватися на 2-3 години.
Після цього ставимо її в розігріту до 180 градусів духовку на годину-півтори. На завершальному етапі приготування краще розрізати пакет для того, що б скоринка вийшла більш рум’яної. Страва готова!