Курка з рисом в соєвому соусі

Курка з рисом в соєвому соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Порадуйте себе і приготуйте курку з рисом в соєвому соусі на сковороді. Повірте, Ви не будете розчаровані.

Інгредієнти

Курячі гомілки – 4 шт.
Рис – 250 гр.
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Соєвий соус – 25 мл
Томатна паста – 1 ст. л.
Рослинна олія – 15 мл
Спеції для курки – 2 ст. л.
Сіль – 3 ст. л.
Вода – 300 мл

Як приготувати Курка з рисом в соєвому соусі

Курка, рис і соєвий соус – це улюблені інгредієнти у китайській кулінарії. Але і російська кухня теж не відстає – страви, приготовані в поєднанні цих продуктів, любить, напевно, кожен. А рецептів з приготуванням їх дуже багато. Сьогодні ми пропонуємо Вам приготувати обід по одному з них. Всі інгредієнти цієї страви ідеально поєднуються в одну композицію. А готуватися воно настільки просто, що впоратися навіть недосвідчений кулінар.

Покроковий рецепт

Щоб приготувати курку з рисом в соєвому соусі на сковороді, для початку слід підготувати всі інгредієнти. Чотири курячі ніжки (вибір розміру лежить повністю на Вас), одна велика цибулина, 250 грам рисової крупи (круглозерний/довгозерний), дві чайні ложки приправи для курки, три чайних ложки солі, рослинна олія для обсмажування, одна столова ложка томатної пасти, вода, соєвий соус. Коли всі інгредієнти готові, можна приступати до приготування. Для початку почистити, помити і нарізати тонкими півкільцями цибулю. Розділити на пір’ячко і викласти обсмажуватися на заздалегідь підігрітою і змащеній маслом сковороду. Обсмажити до прозорості 7 хвилин на малому вогні.

Тим часом помити курячі гомілки, обсушити. Покласти у відповідну посудину, посипати приправами і полити соєвим соусом. Залишити на 1-2 хвилини.

Коли цибуля підійшов, у ту ж сковороду викласти курку і вилити соєвий соус. Додати томатну пасту, посолити і перемішати.

Смажити ніжки до золотистої скоринки з усіх сторін на малому вогні 3 хвилини. Тієї часом рис добре промити під проточною водою до тих пір, поки вода не стане прозорою.

Викласти промиту рисову крупу до обсмаженої курочці. Залити водою (вода повинна покривати рис приблизно на 2 сантиметри). Тушкувати до готовності рису або поки вся вода не википить під закритою кришкою хвилин 25 і на малому вогні (кришку краще не відкривати, а розмішувати категорично забороняється!).

За цим принципом можна приготувати і будь-яку іншу курячу частина. Готову страву розкласти на порційні тарілки. Подавати гарячим. Приємного апетиту!