Ніжна печінка тане в роті. Блюдо відмінно підходить до будь-якого гарніру.
Інгредієнти
куряча печінка – 500 г | |
сметана – 400 г | |
цибулина – 1 шт | |
морква – 1-2 шт | |
вода – 200 мл | |
борошно – 4 ст. л. | |
рослинне масло – 3 ст. л. | |
сіль – за смаком | |
перець – за смаком | |
паприка – за смаком |
Страва готується швидко, відмінно підходить для повсякденного вечері. З курячою печінкою в сметані відмінно поєднується спагетті, картопляне пюре, гречка, рис та ін. Овочі додають соковитості, крім того морква прибирає запах печінки. В рецепті використовується куряча печінка, але можна взяти і яловичу.
Покроковий рецепт
Ріжемо цибулю півкільцями.
Натираємо моркву на крупній тертці.
Печінку промиваємо під проточною водою і ретельно видаляємо всі прожилки. Ріжемо курячу печінку на 2-3 шматочка.
Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до золотистого кольору. Додаємо моркву. Пасеруємо овочі до м’якості моркви.
Поки цибулю і моркву обсмажуються, готуємо панірувальну суміш для печінки. Змішуємо борошно, сіль, перець, паприку.
Обвалюємо печінку в борошні зі спеціями.
Кладемо печінку до засмажки. Обсмажуємо протягом 5-8 хвилин.
Додаємо сметану, воду і перемішуємо. Коли закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму, закриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися хвилин на 20.
Готове. Приємного апетиту!