Існує безліч варіантів приготування філе. Курка, обсмажені в клярі, зберігає соковитість і аромат, дозволяє урізноманітнити повсякденне меню пікантним стравою.
Інгредієнти
куряче філе – 1 шт | |
яйце – 1шт. | |
борошно – 2 ст. л | |
молоко – 30 мл | |
рослинне масло – 70 мл | |
спеції – 1 ч. л |
Рецепт поєднує в собі простоту і оригінальність. Блюдо відмінно підійде практично до будь-якого гарніру, будь то овочевий салат, відварений рис або гречка. Крім того, такий рецепт підходить для пікніка, так як курку приготовлену таким чином можна їсти як в гарячому так і в холодному вигляді.
Покроковий рецепт
Для приготування одного великого філе знадобиться 30 мл. молока, 2 ст. ложки борошна, рослинне масло(в кляр і для обсмажування), куряче яйце, сіль, чорний мелений перець.
Філе потрібно нарізати на середні шматочки, обсушити на паперовому рушнику.
В окремій мисці готуємо кляр для курки. З’єднуємо яйце, молоко, борошно і 1 ст. ложку рослинної олії.
Перемішати ретельно, щоб маса стала однорідною і в ній не були присутні грудочки.
На сковороді розігріти рослинне масло. Шматочки філе вмочити з усіх сторін в кляр і викласти в розігріту олію на відстані не менше 3-4 см. один від одного.
Обсмажити курку з кожної сторони протягом 3-4 хвилин. З допомогою паперового рушника або серветок видалити зайве масло. Подавати на стіл в гарячому або холодному вигляді.