Куряче філе в паніровці

Куряче філе в паніровці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготуємо курячу грудку. Для початку разрежем її на порційні шматочки середнього розміру. З одного шматка філе у мене вийшло 3 або 4 шматка. Злегка відбиваємо м’ясо, для того, щоб шматки були більш рівномірними по товщині (1 – 1,5 див).

Далі замаринуем шматочки в майонезі, додамо трохи солі. Так як філе є найбільш сухою частиною курячої тушки, я рекомендую замаринувати філе заздалегідь ( в ідеалі на всю ніч у холодильнику або хоча б на пару годин ).

Розбиваємо в миску яйця і акуратно збовтуємо. В яйця сіль додавати не потрібно.
В іншу миску насипаємо панірувальні сухарі, бажано щоб миска була з широким дном, так сухарі прилипнуть рівномірно по всій поверхні філе ( у мене звичайна підлозі порційна тарілка). Підготовлені шматочки філе вмочаємо спочатку в яйця , а потім в панірувальні сухарі так, щоб шматочок був в паніровці з усіх боків. При смаженні панірування утворює апетитну хрустку скоринку, залишаючи філе соковитим.

У добре розігріту сковороду вливаємо невелику кількість рослинного масла. Викладаємо філе і смажимо його під прикритою кришкою на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку (я смажила на позиції 4 з максимальних 6). Дуже важливо не пересушити шматочки, курка готується швидко, тому стежте за часом.

Готові шматочки викладаємо на тарілку. Наша страва готова! Соковиті і смачні шматочки філе порадують Вас і ваших близьких.
Приємного апетиту!