З філе курки готують багато різних страв до свята чи просто на вечерю. Сьогодні приготуємо “Курячі кишеньки” з цибулею і помідорами.
Інгредієнти
Філе куряче – 4 шт. | |
Цибуля – 1 шт. велика або 2 середні | |
Помідор – 2 шт. | |
Сметана – 350 гр. | |
Оливкое масло – 1-2 ст. лож | |
Рослинне масло – 1-2 ст. лож. | |
Сіль, цукор, перець, улюблені приправи, суміш сухої паприки. – по смаку |
Для “Курячих кишеньку” або фаршированого курячого філе, можна використовувати різні начинки: гриби, шпинат, помідори, яйце, болгарський перець, ананаси, курагу, чорнослив, оливки і так далі…
Я сьогодні взяла для начинки – лук і помідори.
Покроковий рецепт
Куряче філе зачищаємо від плівки, миємо, висушуємо паперовим рушником.
З боку робимо невеликий розріз, 5 см. і акуратно ножем у філе робимо кишеньку (намагаємося не прорізати верхню і нижню частину філе!). Окремо в піалі змішуємо сіль, перець, улюблені спеції. Філе натираємо цією сумішшю всередині і зовні. Потім змащуємо оливковою олією зверху філе і в “кишеньках”.
Залишаємо маринуватися на 25-30 хвилин.
Велику цибулину чистимо і розрізаємо навпіл. Одну половину режим півкільцями, другу кубиками.
Півкільця солимо, додаємо цукру і добре мнемо рукою, так, щоб цибуля пустив сік.
Півкільцями режим помідори.
Кожну філе заповнюємо цибулею і по два-три шматочки помідора. Розріз м’яса складаємо зубочисткою.
У сковороду наливаємо олію і на сильному вогні підрум’янюємо з двох сторін філе. Підсмажене філе перекладаємо у форму для запікання.
Готуємо соус:
Наливаємо рослинне масло на сковороду, підсмажуємо цибулю до зарум’янювання, але не пересушиваем. Додаємо до цибулі борошно, сіль, спеції, паприку, додаємо сметану і воду.
Робимо соус за смаком і заповнюємо їм форму з філе.
Ставимо в духовку і готуємо пів години. Я готувала в мікрохвильовій печі і у мене зайняло 15 хвилин часу.
“Курячі кишеньки” готові, вони вийшли гарні, соковиті і дуже смачні.
Рекомендую приготувати це блюдо з вашою улюбленою начинкою. Впевнена вашій родині сподобатися.
Приємного апетиту!