Курочка виходить соковитою, а овочі м’якими і ароматними. Приправи використовуйте по своєму смаку.
Інгредієнти
Курячі ніжки – 1,5 кг | |
Суха аджика – 2 ст. л. | |
Адигейська сіль – 1 ч. л. | |
Оливкова олія – 1 ст. л. | |
Баклажан – 1 шт | |
Кабачок – 1 шт | |
Болгарський перець – 1 шт |
Курячі ніжки запечені в духовці з овочами – прекрасне блюдо для вашого столу, яке можна готувати з будь-якого приводу. Приємно, що готування займає мало часу, а результат порадує кожну господиню. Овочі можна брати будь-які на ваш смак. У нашій сім’ї люблять болгарський перець, кабачок, томати, баклажани.
Покроковий рецепт
Розморозити курячі ніжки. Промити і злити зайву воду.
Змішуємо аджику і адыгейскую сіль, додаємо соєвий соус.
Суміш викладаємо в чашку з куркою і додаємо оливкову олію.
Добре перемішуємо і залишаємо маринуватися на 20 хвилин.
Вимити овочі, порізати на скибочки.
Додати улюблені спеції і залишити на 5 хвилин.
Випікаємо при температурі 160 градусів 60 хвилин. Я випікають відразу в двох формах: внизу – курка, зверху – овочі. У форму з овочами додаємо 1/3 склянки води.
Подавати можна з будь-яким гарніром або просто м’ясо з овочами. Приємного апетиту!