Курячий паштет з фісташками

Курячий паштет з фісташками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

З вечора обробити і гарненько промити курячу печінку, потім перекласти її в миску, влити таку кількість молока, щоб воно покривало субпродукт повністю.

Вранці печінку слід гарненько промити в прохолодній воді, перекласти на паперовий рушник і повністю підсушити, далі на помірний вогонь поставити сковороду, влити половину порції оливкової олії.

Як тільки на його поверхні з’являться перші бульбашки, викласти курячу печінку і при постійному помішуванні обсмажувати цей субпродукт до появи легкої скоринки.

Нашаткувати цибулю-порей, відправити його в сковорідку з печінкою, перемішати і додати коньяк в необхідній кількості, продовжувати приготування інгредієнтів до тих пір, поки не випарується частину спирту. Після цього накрити сковорідку кришкою і тушкувати інгредієнти ще дві хвилини, поки готуються ці компоненти, потрібно почистити салатний цибулю і порубати його як можна дрібніше.

Підготувати ще одну сковороду, влити в неї масло, що залишилося, як тільки вона розжариться, в ньому обсмажити порізану цибулю, потім підготувати миску середнього розміру. Викласти в неї обсмажену курячу печінку з цибулею-пореєм, додати подрібнені фісташки, а також моркву, заздалегідь нарізану довільними шматками.

Як тільки обсмажиться салатний цибулю, відправити його в посуд з печінкою, додати вершкове масло і трохи вершків, далі всі інгредієнти в мисці збити гарненько до стану густої пасти.

В принципі, сіль в курячий паштет додавати не потрібно, так як в його склад входять солоні фісташки, але за бажанням можна трохи досолити приготоване блюдо.

Далі курячий паштет з фісташками необхідно перекласти в саму підходящу посуд, закрити харчовою плівкою або кришкою, прибрати в холодильну камеру.