Якщо квасоля неконсервированная , то на ніч замочуємо квасоля , вранці промиваємо , ставимо в каструлю з підсоленою водою і варимо тридцять хвилин . Якщо консервована , то промиваємо й варимо десять хвилин після закипання .
Моркву потерти на крупній тертці .
Цибулю ріжемо дрібними кубиками. Часник чистимо.
Картоплю нарізаємо кубиками і тримаємо в воді, щоб він не потемнів .
Розігріти сковороду з рослинним маслом . Посмажити цибулю з морквою до золотистого кольору .
Коли зварилася квасоля додаємо цибулю з морквою і картоплю .
Варимо двадцять хвилин, після додаємо сіль і перець за смаком і один лавровий лист .
Через 10 хвилин зняти з вогню і додати подрібнений в часникодавці часник.
Дати настоятися якийсь час .
Подавати можна з зеленню , сухариками і соусами у вигляді першого страви .