Лагман смажений по-узбецьки

Лагман смажений по-узбецьки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У глибоку давнину китайці придумали нескладне блюдо, витягнуту локшину змішали з м’ясною підливою, вийшов лагман. Кочові племена і міжусобні війни підхопили це смачне і ситне блюдо, “рознесли” його по світу. Саме таким чином традиція готувати лагман потрапила в Середню Азію, він увійшов у меню народів цих країн, і тепер узбеки, киргизи, казахи, таджики вважали лагман невід’ємною частиною своєї національної кухні. Традиційно лагман готують з баранячого або яловичого м’яса, так як народи Середньої Азії мусульмани, і свиняче м’ясо в їжу не вживають. Існує величезна безліч рецептів лагмана – сюйру, гуйру, ковурма, але всі вони об’єднані загальним принципом – тягнутий локшина доповнюється смачною м’ясною підливою. При чому якщо підливу зробити рідкою, то і лагман вийде у вигляді першого страви, а якщо обсмажити без бульйону, то вийде смажений лагман. Певного набору овочів для підливи теж не існує, в неї можна класти будь-які овочі і бобові, велика кількість спецій і зелені. Як приготувати лагман в домашніх умовах? Розповімо.

Покроковий рецепт