Лечо на зиму

Лечо на зиму – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Таке блюдо, як лечо, запозичене нами з народної кухні Угорщини. Міцно закріпитися в побуті йому вдалося, завдяки легкості приготування, пікантному цікавого смаку і бюджетного набору продуктів.

Інгредієнти

Баклажан – 1 кілограм
Кабачок – 1 кілограм
Болгарський перець – 4 штуки солодкі і середнього розміру
Помідори – 1,5 кілограма солодкі
Ріпчаста цибуля – 4 великі цибулини
Часник – 1 головка, гострий
Сіль – 1 столова ложка будь-яка
Цукор – 1 склянку (250мл)
Рослинне масло – 1 склянку (250мл)
Оцет 9% – 1 столова ложка
Чорний перець горошок – 8-10 горошин

Як приготувати Лечо на зиму

Виходячи з регіону застосування, рецепт додають різноманітні овочі і приправи, доводячи смакові характеристики страви виходячи з особистих харчових пріоритетів. Класичним вважається набір компонентів, який складається з стиглих томатів, солодкого перцю і цибулі. Заборон у використанні того або іншого виду овоча не існує, кожен кулінар вибирає свою зручну і відповідну формулу.

У Росії поширений рецепт лечо з використанням кабачків і баклажанів, трохи нагадує французький рататуй, але з особливим ароматом і присмаком. Свіжі літні продукти користуються популярністю і любов’ю у господинь, завдяки своїй дешевизні в сезон і простоті придбання. Страва, вражаюче по своїй універсальності, легкості і невитіюватість у виконанні.

Щоб навчитися готувати лечо потрібно простий список продуктів.

Покроковий рецепт

Спочатку підготуємо вище перераховані інгредієнти: всі овочі добре помиємо і просушити. Банки з кришками для консервації можна стерилізувати будь-яким зручним способом.

Від загальної кількості томатів відкладаємо вбік 10 штук, решта нарізаємо на невеликі шматочки, вирізаючи місце від плодоніжок. Як варіант, помідори пропустити через м’ясорубку до однорідного стану.

Томати перекладаємо в будь-яку зручну каструлю, додаємо сіль, цукор, натуральне рослинне масло, столовий оцет.

Щоб помідори дали сік, їх потрібно ретельно перемішати. Ставимо каструлю на невеликий вогонь і доводимо до кипіння.

Подрібнюємо ножем баклажани невеликими шматочками, якщо вони трохи перерослі і пізні, можна видалити шкірку і прибрати присутню гіркоту замочуванням в підсоленій холодній воді.

Ріжемо кабачки кубиками середнього розміру. Молоді плоди можна не очищати від шкірки, зі старих і жорстких її бажано зрізати.

У закипевшие додаємо томати кабачки і синенькі, перемішуємо і проварюємо 10 хвилин на невеликому вогні.

Нарізаємо перець невеликою соломкою, додаємо в суміш і варимо 10 хвилин.

Ріжемо цибулю тонкими півкільцями, додаємо в соус і проварюємо ще близько 10 хвилин.

Відстрочені заздалегідь томати кришимо кубиком і додаємо в майже готове лечо разом із запашним перцем-горошком. Все ретельно перемішуємо.

Прогріваємо лечо 10 хвилин і знімаємо з вогню каструлю. Страва готова!

Укладаємо лечо в стерильні банки, закатуємо кришками, потім закутуємо пледом, даємо заготівлі повністю охолонути і прибираємо на зберігання в темне сухе місце.

Приготування цього рецепту займає близько однієї години, але навіть початківець кулінар його зможе осилити. Приготуйте цей варіант лечо, а домочадці і гості обов’язково оцінять його по достоїнству. Дуже здорово мати в запасі баночку з лечо будинку – це універсальна закуска виручить, на випадок несподіваного візиту гостей, послужить прекрасним доповненням до м’яса і другого і різноманітить ваш раціон.